Arti Delflandiae
Kunst van Midden-Delfland

Arti Delflandiae

'Kunst geeft de kaders om ons landschap te begrijpen en kunst geeft inspiratie aan ontwerpers!' 

Adriaan Geuze, landschapsarchitect
Doel en Ambitie

Stichting Arti Delfandiae, opgericht in 2000, is actief met kunst- en cultuuractiviteiten in Midden-Dellfland.

 'Arti Delflandiae wil door het organiseren van culturele en creatieve activiteiten de aandacht vestigen op de kwaliteit van het oorspronkelijke landschap van Midden-Delfland en daarmee bijdragen aan een duurzame waardering en ontwikkeling van het landschap.' Uit: Statuten Stichting Arti Delflandiae. 

Arti Delflandiae wil met kunst het verhaal van het landschap van Midden-Delfland vertellen. Actuele thema's zijn: voedsel, trekvaartroute, innovatie. 


Contact

Bent u geïnteresseerd in onze projecten, in samenwerking of wilt u weten wat Arti Delflandiae voor uw organisatie of project kan betekenen? U bent van harte welkom om contact met ons op te nemen. 

projecten

Eigen projecten

Van Doek naar Werkelijkheid en Verbeelding!

Paulus Potter, De Stier | foto koeien in Delftse Hout: Fleur Halkema

De Stier van Paulus zou je tegen kunnen komen in een weiland van Midden-Delfland. Schilderijen uit de Haagse School zijn letterlijk te vinden in het landschap van Midden-DelflandVan Doek naar Werkelijkheid en Verbeelding! geeft betekenis aan het landschap van Midden-Delfland. Dit vergroot en geeft een andere dimensie aan de beleving en biedt inspiratie bij innovatie- en transitie-opgaven.

Stillevens uit Midden-Delfland

Zie voor project informatie de webpagina Stillevens uit Midden-DelflandSamenwerking met derden

Arti Delflandiae werkt ook samen met andere partijen. Tevens leveren wij ondersteuning bij creatieve conceptontwikkeling, productie en fondsenwerving.

Arti Delflandiae levert een bijdrage aan: 'Jongkind Onderweg', een project van The Art Foundation Maassluis in het kader van de Erfgoedlijn Trekvaartroutes Zuid-Holland.


Voor De Dorpskerk Schipluiden verzorgt Arti Delflandiae de publiciteit met onder andere affiches, billboards, flyers en de website dorpskerkschipluiden.nl Arti Delflandiae ondersteunt de Dorpskerk Schipluiden ook bij programering en productie van activiteiten in de historische kerk. 

Van 2015 tot 2017 was Flip van der Eijk van Arti Delflandiae projectleider cultuurimpuls voor de gemeente Midden-Delfland. In die periode produceerde hij onder andere: 

foto: Cas Oorthuys
foto: Hans van der Meer

Foto-expositie 'De Koe' van De Mix-fotoprojecten, met werk van Cas Oorthuys en Hans van der Meer in samenwerking met World Art Delft. 


Human Memory, Kouji Ohno, foto: Flip van der Eijk

En het Land Art project 'Human Memory' van de Japanse kunstenaar Kouji Ohno, in samenwerking met Land Art Delft.