Arti Delflandiae
Kunst van Midden-Delfland

Over Arti Delflandiae

'Kunst geeft de kaders om ons landschap te begrijpen en kunst geeft inspiratie aan ontwerpers!' 

Adriaan Geuze, landschapsarchitect


Doel en Ambitie

Stichting Arti Delfandiae, opgericht in 2000, is actief met kunst- en cultuuractiviteiten in Midden-Dellfland.

 'Arti Delflandiae wil door het organiseren van culturele en creatieve activiteiten de aandacht vestigen op de kwaliteit van het oorspronkelijke landschap van Midden-Delfland en daarmee bijdragen aan een duurzame waardering en ontwikkeling van het landschap.' Uit: Statuten Stichting Arti Delflandiae. 

Arti Delflandiae wil met kunst het verhaal van het landschap van Midden-Delfland vertellen. Actuele thema's zijn: voedsel, trekvaartroute, innovatie. 

Projecten

Recente projecten: Van Doek naar Werkelijkheid en Verbeelding! en Stillevens uit Midden-Delfland.

Samenwerking

Arti Delflandiae werkt ook samen met andere partijen. Tevens leveren wij ondersteuning bij creatieve conceptontwikkeling, productie en fondsenwerving.

Jongkind in brons, Rob Houdijk, foto: Flip van der Eijk

Arti Delflandiae levert een bijdrage aan: 'Jongkind Onderweg', een project van The Art Foundation Maassluis in het kader van de Erfgoedlijn Trekvaartroutes Zuid-Holland.

Voor De Dorpskerk Schipluiden verzorgt Arti Delflandaie de publiciteit met onder andere affiches, billboards, flyers en de website dorpskerkschipluiden.nl Arti Delflandiae ondersteunt de Dorpskerk Schipluiden ook bij programering en productie van activiteiten in de historische kerk. 

Van 2015 tot 2017 was Flip van der Eijk van Arti Delflandiae projectleider cultuurimpuls voor de gemeente Midden-Delfland. In die periode produceerde hij onder andere de foto-expositie 'De Koe' van De Mix-fotoprojecten, met werk van Cas Oorthuys en Hans van der Meer.

foto: Cas Oorthuys
foto: Hans van der Meer

En het Land Art project 'Human Memory' van de Japanse kunstenaar Kouji Ohno, in samenwerking met Land Art Delft.

Human Memory, Kouji Ohno, foto: Flip van der Eijk
Stillevens uit Midden-Delfland

'Stillevens uit Midden-Delfland' vertelt het verhaal van het voedsel voor de stad. Vanuit de traditie van het land als voedselbron voor de stad, dichtbij en verbonden met de stad. Ook nu is Midden-Delfland een voedsellandschap voor de stad. 

De 'Stillevens uit Midden-Delfland' zijn gemaakt met de hedendaagse techniek van de fotografie. Gekozen is voor traditie, met de stijl van de Gouden Eeuw. Daarmee laat de fotograaf, Fleur Halkema uit Delft, de rijkdom zien van het voedselaanbod uit Midden-Delfland.

Koop je eigen Stilleven

Koop je stilleven en vertel mee aan het verhaal van Midden-Delfland Voedsellandschap. 

De foto-stillevens zijn een bijzondere aanwinst en een origineel verhaal voor in uw woning, kantoor, winkel of bedrijfsruimte. Er zijn op dit moment vijf verschillende stillevens. In de loop van het seizoen worden nog minimaal twee thema's toegevoegd. De 'Stillevens uit Midden-Delfland' zijn in een beperkte oplage te koop. Bent u geïnteresseerd? Neem direct contact met ons op: artidelflandiae@gmail.com

Verkoop informatie, de foto's worden in hoge kwaliteit geleverd. Afgedrukt op  vormvast en krasvast aluminium-laminaat, voorzien van een ophang-frame aan de achterzijde. Andere materialen of lijsten op aanvraag. Afmetingen en prijzen:

60 x 40 cm € 250,00

90 x 60 cm € 400,00

120 x 80 cm € 500,00

Prijzen zijn inclusief 9% BTW, exclusief eventuele verzendkosten. Bezorging in overleg. Klik hier voor meer informatie, afbeeldingen en contactgegevens. Bij vragen of concrete belangstelling bent u altijd welkom om contact met ons op te nemen. 

Expositie

De expositie 'Stillevens uit Midden-Delflandis te zien van 20 juli tot en met 30 september in de Dorpskerk, Dorpsstraat 3, 2636 CB Schipluiden. De kerk is open voor publiek op de zaterdagen van 13.00 tot 16.00 uur. 

Fleur Halkema, fotograaf en Flip van der Eijk, Arti Delflandiae bij de opening op 20 juli.


Van Doek naar Werkelijkheid en Verbeelding!

Paulus Potter, De Stier | foto koeien in Delftse Hout: Fleur Halkema

De Stier van Paulus zou je tegen kunnen komen in een weiland van Midden-Delfland. Schilderijen uit de Haagse School zijn letterlijk te vinden in het landschap van Midden-Delfland. Van Doek naar Werkelijkheid en Verbeelding! geeft betekenis aan het landschap van Midden-Delfland. Dit vergroot en geeft een andere dimensie aan de beleving en biedt inspiratie bij innovatie- en transitie-opgaven.